סוכנות ההגנה מפני תקיפות סייבר של האיחוד האירופי מתריעה מפני הרחבת תוכניות הריגול הקיברנטיות של איראן

בכיר איראני: "כל אלה הם חלק ממלחמה פסיכולוגית של ארצות הברית ובעלות בריתה נגד איראן".

איראן תרחיב את פעילות הריגול הקיברנטי שלה ככל שיחמיר הקשר שלה עם המעצמות המערביות, כך הודיעה לאחרונה סוכנות הביטחון הדיגיטלית של האיחוד האירופי.

האקרים איראנים עומדים מאחורי מספר התקפות מקוונות ומבצעי דיסאינפורמציה באינטרנט בשנים האחרונות, כאשר מטרת הפעולות הללו היא לחזק את השפעתה של המדינה במזרח התיכון ומחוצה לה, כך עולה מדו"ח מיוחד של סוכנות הידיעות רויטרס שפורסם בנובמבר.

החודש הטיל האיחוד האירופי את הסנקציות הראשונות על איראן, שכן כוחות העולם הסכימו על הסכם גרעיני עם המדינה ב-2015, בתגובה למבחני הטילים הבליסטיים שלה ומתחמי ההתנקשות על אדמת אירופה.

"הסנקציות החדשות שהוטלו על איראן עשויות לדחוף את המדינה להגברת פעילות האיום הקיברנטי הממומן על ידה, במטרה להשיג את היעדים הגיאו-פוליטיים והאסטרטגיים שלה ברמה האזורית", מסרה סוכנות האיחוד האירופי לאבטחת רשת ואבטחת מידע (ENISA).

בכיר איראני דחה את הדו"ח ואמר כי "כל אלה הם חלק ממלחמה פסיכולוגית של ארה"ב ובעלות בריתה נגד איראן".

ENISA מעסיק האקרים שעובדים בחסות מדינות, והם נחשבים לאיום הגדול ביותר על האבטחה הדיגיטלית של איראן. הארגון ציין כי סין, רוסיה ואיראן הן "שלושת שחקני הסייבר הטובים והפעילים ביותר בכל מה שקשור לריגול כלכלי."

איראן, רוסיה וסין הכחישו שוב ושוב את הטענות האמריקאיות שממשלותיהן עורכות התקפות סייבר.

תולעת מחשב זדונית המכונה Stuxnet, ששימשה לתקוף מתקן להעשרת אורניום באתר הגרעין המחתרתי של איראן לפני עשור, כנראה פותחה על ידי ישראל וארצות הברית.

כאשר ארצות הברית הטילה סנקציות על מספר איראנים במרץ 2018 בגין פריצה מטעם ממשלת איראן, משרד החוץ האיראני גינה את המהלך כ"מתגרה ולא לגיטימי, שאין לו סיבה מוצדקת".

בנובמבר הגישה ארצות הברית כתב אישום נגד שני איראנים בגין הפעלת מתקפת סייבר גדולה באמצעות "Ransomware" הידועה גם בשם "SamSam", ועיכבה שניים נוספים על סיוע בהמרת תשלום דמי הכופר מהמטבע הדיגיטלי Bitcoin לריאלים.

פעילות הסייבר צפויה לגדול בחודשים הקרובים, בייחוד אם איראן לא תצליח לשמור על מחויבותה לאיחוד האירופי על העסקה הגרעינית שנחתמה עימה ב-2015.